Over Huis van Ervaring 

Huis van Ervaring is een samenwerking tussen de Bibliotheek Het Groene Hart, SWOM en de gemeente Montfoort. In het Huis van Ervaring ontmoet je elkaar en ontwikkel je jezelf.

In het Huis van Ervaring kun je terecht voor:

  • hulp bij taal en digitale vragen
  • het afhalen en terugbrengen van Bibliotheek boeken
  • hulp bij het invullen van formulieren
  • voorleesactiviteiten
  • hulp bij geldzaken en administratie
  • hulp bij vragen over websites van de Overheid
  • activiteiten van andere partners

Bibliotheek Het Groene Hart

De Bibliotheek is een fijne plek om te zijn. Het wordt niet voor niets vaak de huiskamer van de stad genoemd. Als lid van de Bibliotheek kun je boeken, e-books, luisterboeken en dvd’s lenen. Maar ook mensen die geen lid zijn, zijn meer dan welkom in de Bibliotheek. Bijvoorbeeld om te werken of te studeren, hulp te krijgen bij het leren van de Nederlandse taal of hulp te krijgen bij het werken met computer.

Hulp bij vragen over de Overheid
Daarnaast bieden wij hulp bij al jouw vragen over de websites van de Overheid, vragen over het verlengen van je rijbewijs, het aanvragen van studiefinanciering en vragen over het gebruik van je smartphone of tablet, het installeren van apps en het gebruik van je DigiD. Tijdens de Service-uren helpen onze medewerkers je graag op weg.

Activiteiten
In het Huis van Ervaring organiseren wij regelmatig activiteiten. Bijvoorbeeld het voorleesuurtje. Maar ook voor scholen hebben wij een mooi programma samengesteld. Kijk op onze website voor meer informatie.

Wil je meer weten over de Bibliotheek?
Je leest het op onze website.

SWOM 

Stichting Welzijnsondersteuning Montfoort – Linschoten (SWOM) is de welzijnsorganisatie voor de inwoners voor Montfoort en Linschoten. Naast een breed scala aan welzijnsactiviteiten, het Steunpunt Mantelzorg en het SWOM DoeMeeHuis, biedt SWOM onder meer binnen het sociaal team de frontoffice van de Wmo, dementieconsulent, Algemeen Maatschappelijk Werk en Buurtbemiddeling aan. Daarmee levert SWOM een aandeel in het totale aanbod aan wonen, welzijn en zorg in Montfoort en Linschoten. In Huis van Ervaring levert SWOM ook een aandeel van het totale aanbod. SWOM biedt ondersteuning bij je administratie op orde krijgen, met digitale vragen en nog veel meer. Benieuwd wat er momenteel mogelijk is binnen Huis van Ervaring? Bekijk onze activiteiten en diensten. 

SWOM vindt dat iedereen in staat moet zijn deel te kunnen nemen aan de maatschappij. Ze willen daarom creatief inspelen op de lokale behoeften aan sociale ondersteuning, waarbij we de inwoners van de gemeente Montfoort willen helpen in hun (woon)omgeving. Het motto is ‘Iedereen doet Mee’, omdat SWOM uitgaat van de eigen kracht van de inwoners van Montfoort en Linschoten. Met dat uitgangspunt zorgen de medewerkers en vrijwilligers dagelijks voor dienstverlening die tijdig en op maat geleverd wordt. Dit maakt SWOM een belangrijke partner voor Huis van Ervaring.

Gemeente Montfoort

De gemeente Montfoort zet zich in om de ontwikkeling van haar inwoners te waarborgen en verder te laten groeien. Dat is de reden dat de gemeente het Huis van Ervaring heeft opgericht. De kracht van de Bibliotheek en de kracht van SWOM worden zo samengebracht. Het is een naadloze samenwerking van cultuur en welzijn voor de gemeente Montfoort.

Andere partners

Om een zo breed mogelijk aanbod neer te zetten, werken wij samen met een aantal vaste partners. Klik op de button om te lezen welke partners dat zijn.

Wil je ook een (vaste) bijdrage leveren aan het Huis van Ervaring? Neem dan contact met ons op.